Ulei esential de lavanda.

Home Lavanda Forumuri Procesarea lavandei Ulei esential de lavanda.

Acest subiect conține 2 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Alin Mihai Vezure acum 1 lună, 2 săptămâni.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #625

  In urma cu vreo 2 luni am inceput o serie de articole legate de uleiul esential de lavanda. Datorita faptului ca e cel mai important produs al oricarei culturi de lavanda am decis sa scriu mai multe articole. Nu cred ca voi lamuri totul dar as dori sa se constituie ca baza pentru mai multe discutii legate de uleiul de lavanda.

  #36722

  ghergutmh
  Participant

  buna ziua,as vrea sa incep o afacere cu lavanda si in special cu extragerea uleiului esential numai ca am o nelamurire in ceea ce priveste perioada optima pentru recoltarea florilor avand in vedere ca ele infloresc esalonat,si extragerea uleiului esential din florile proaspete sau din cele uscate.Am gasit un articol pe internet care spunea ca uleiul extras din florile proaspete este iritant pentru piele si cu un continut in compusi chimici mai slab ca cel extras din florile uscate.din experienta d-voastra ce parere aveti

  #36723

  Buna ziua. E prima oara cand aud asa ceva legat de distilarea florilor proaspete si chiar as dori sa puneti un link catre articolul respectiv. Toti cultivatorii de lavanda pe care-i cunosc prefera sa distileze din flori verzi. Uleiul obtinut este de calitate mai buna decat cel obtinut din flori uscate. Ideal ar fi sa distilati dupa-masa/seara ceea ce recoltati dimineata.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.