Explorează acum oferta noastră de plante aclimatizate țării noastre!

Telefon: +40 721 256 229

contact@fabricademov.ro

CONTUL MEU

WISHLIST

COS

„Ce-i aia lavanda?”

Autor Alin Mihai Vezure

24 octombrie 2015

Asta m-a intrebat domnul care mi-a arat terenul destinat micii mele culturi de lavanda. Stateam si ma uitam la el ca prostul, nu aveam pregatit un raspuns. Cum adica nu stie ce-i aia lavanda? „Pai ce-i , un arbust, o planta, copac? Ce-i? ” Omul dorea sa stie daca are ceva cerinte speciale in privinta araturii si pregatirii terenului. L-am asigurat ca nu e nimic exotic si ca o aratura la 30 cm, urmata de o discuire temeinica e mai mult decat suficient. Dar intrebarile lui m-au facut sa-mi dau seama ca, de fapt, nu toata lumea stie ce-i lavanda. Nici eu nu am inceput acest blog (… despre lavanda) explicind ce este lavanda, „cu ce se mananca”, cum arata, la ce  foloseste, cui foloseste.

Nu e prima oara cand presupun ca si ceilalti ar trebui sa stie cel putin la fel de mult ca mine  despre un anumit subiect. Eh, uite ca nu stiu. Oamenii sunt diferiti si au interese divergente, de cele mai multe ori, si convergente uneori. Sunt convins ca cei mai multi dintre cititorii care viziteaza acest blog, vor stii ce este lavanda, vor stii chiar mai multe decat mine, unii dintre ei, dar vor fi si unii care vor sa afle despre lavanda dincolo de denumirea unui miros. Urmeaza sa scriu cateva articole despre lavanda, cum arata si la ce foloseste.

Teren-arat

Aratura – Laboratorul Fabricii de Mov

Ați putea dori, de asemenea…

Lavanda – etimologie si areal

Lavanda – etimologie si areal

Cei care vor sa-i sublinieze valoarea economica au inceput sa-i zica, mai de curand, "aurul mov". E foarte atragator,...

Sevtopolis

Sevtopolis

Specia Lavandula Angustifolia (mai este denumită şi Lavandula Officinalis, Lavandula Vera, True Lavender sau English...

2 Comentarii

 1. ana tornea

  va urmaresc cu interes si de aceea va rog sa ma ajuati cu 7000 de butasi dupa Sfanta PARASCHEVA,

  Răspuns
  • Alin Mihai Vezure

   Desigur. Sunati-ma cand aveti timp la 0721256229.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *